back

next

PARK PLACE TOWNHOUSE


CONTEXT

The Park Place Townhouse is a 4-story single-family home located in Park Slope, Brooklyn.

Palette’s task was to create a home with a variety of signature spaces for private entertaining and living without visual limitations and maximum access to light.

EXISTING PARLOR
EXISTING REAR YARD

DOUBLE HEIGHT CONNECTOR

The organizing element is the construction of a new double-height interior space which spatially integrates the more-intimate Garden level with the classical Parlor level spaces above.

The extension provides a stunning amount of natural light throughout the house by means of a large operable glass wall and a unique skylight feature which also provides artificial evening light.

PARLOR LEVEL
EXISTING
GARDEN LEVEL
ADDITION

GARDENS

The interior is organized and defined by several distinct planes and volumes of varying opacity which conceal the functional elements of the house.

Additionally, the project features a number of unique exterior spaces which provide a sense of being enveloped within one’s own personal garden.

FRONT YARD
REAR GARDEN & TERRACE

GLASS AND STEEL OPENINGS

SKYLIGHT DETAIL
REAR ELEVATION
SKYLIGHT SECTION



   © 2017 Palette Architecture